U Nového rybníka se rozběhlo odbahňování

U Nového rybníka se naplno rozběhlo odbahňování. Zatímco hladinu rybníka ještě tvořil led, na kterém se dokonce před 14 dny bruslilo, ihned po ukončení mrazů se bagry zakously do rákosí v západní části rybníku. Původně bagry sjížděly po stráni kousek od železničního mostu, teď už je vybudována cesta i pro nákladní automobily až do středu rákosové plochy. Na silnicích můžete spatřit nákladní auta společnosti Hydro & Kov, které odváží materiál vytěžený v rákosí neznámo kam.

Z hráze rybníka byly mezitím odvezeny všechny poražené stromy. Jelikož je potřeba pohybu těžké techniky na hrázi, byla hráz v některých místech rozšířena a zpevněna kamením. Kácení se pro letošek zdá být již u konce, i když padly další tenčí stromy kousek na kraji parku, označené tečkou.

V mezideponii vzniklé na poli poblíž ulice na Vyhlídce probíhá další hloubení. Spíše než budoucí skladiště bahna to tu vypadá jako při budování kamenolomu.