Bezpředmětná petice

Z lip před kostelem už nezbyly ani pařezy a tak jsme se dočkali odpovědi na naši petici „Nechme lípy žít“, kterou podepsalo několik desítek občanů. Podle vedení města byla petice bezpředmětná. Ač se na radnici tváří, že chtějí otevírat komunikační kanály s občany, odpověď není příliš diplomatická. Pokud Váš názor není stejný nebo dokonce kritický, je jen ztráta času o něm diskutovat. Asi by nebyl problém napsat například: „Vážíme si Vašeho zájmu o dění ve městě, ale musíme to udělat tak či onak“.
Zatím to vypadá, že hlavním důvodem zavádění nových komunikačních kanálů není otevření komunikace s občany, ale spíš obhajoba těch „správných“ názorů.

Celá odpověď tajemníka města Ing. Radka Brylla zde.

2 komentáře u „Bezpředmětná petice“

1. Zapoměli jste napsat, že stromy byly dole shnilé. To je dost závažné a asi to nezmiňujete úmyslně.

1. Dobrý den pane Osinku, že stromy byly shnilé je formulace z odpovědi pana Brylla, která je zde přiložena. Při posuzování poškození stromu je důležité, která část stromu je zasažena. Otevřená dutina v úžlabí větví se dá stabilizovat vyvázáním větví a zábranou proti zatékání vody, což se mělo udělat minimálně při posledním ošetření stromů. Zde město zanedbalo údržbu. Uzavřená dutina v kmenu stromu není na závadu. Pevnost stromu nesnižuje.