Soběslav už zná obsazení komisí

Rada města v minulém týdnu rozhodla o obsazení svých komisí. Oproti uplynulému volebnímu období přibyly dvě – komise pro kulturu, školství a cestovní ruch a dále IT komise. Komise odpadového hospodářství bude mít nově ve své kompetenci také životní prostředí.

Piráti pro Soběslav nominovali své zástupce do pěti komisí, rada však vybrala pouze Miloše Bučinského a Jana Černého do komise IT a námi navrženého nezávislého kandidáta Martina Tomana do komise výstavby a dopravy.

IT komise se poprvé sešla již tento týden a oba Piráti byli u toho. Činností komise bude sbírat nápady, jak by nové technologie mohly zlepšit život ve městě. Diskutovali jsme veřejnou WiFi na náměstí, připojení městských budov k internetu pomocí optiky, systém chytrého parkování či energetické úspory budov pomocí chytrých technologií. Hlavní správce IT Michal Turek nám představil projekt datových sítí v aktuálně rekonstruované staré radnici na náměstí, která bude v budoucnu sloužit jako infocentrum, obřadní síň a sál pro jednání zastupitelstva. Do konce listopadu se dle Michala Turka dočkáme přepracovaných webových stránek města. Z jednání IT komise se brzy objeví zpráva na webových stránkách města.