Už víte o čem jednají zastupitelé?

Na minulém zasedání Zastupitelstva města byl schválen nový jednací řád ZM. Hlasováním prošel i dodatek navržený Piráty pro Soběslav. Od příštích zasedání budou na webu města zveřejňovány materiály pro jednání ZM, které dostávali jen zastupitelé. Tento krok rozhodně zaslouží pochvalu, protože většina měst tyto podklady zatím nezveřejňuje, i když obsahují důležité informace nejenom pro zastupitele, ale i pro občany města, kteří se tak konečně dozví, co který bod vlastně obsahuje. Jen vidím dvě menší vady na kráse.

Materiály nejsou zveřejněny ve strojově čitelné podobě, což ztěžuje vyhledávání konkrétních textů nejen v PC, ale i vyhledávačům (např. Google nebo Seznam). Také má vliv na velikost souborů, naskenováním textů narůstají až desetinásobně. I pro pracovníky MÚ je to zbytečná práce, protože naprostá většina dokumentů je v digitální podobě.
Druhou vadou je zatím menší „reklama“ ze strany města. Bylo by vhodné zveřejnit odkaz na tyto informace v novinkách na webu, vyhlásit rozhlasem nebo zveřejnit v Hlásce. Prostě maličkosti, které se dají snadno napravit.

Podklady pro jednání Zastupitelstva města Soběslavi jsou dostupné zde.