JEDNÁNÍ ZM 19. 9. 2018 – Vyhláška o třídění odpadu

Třetí středu v září se naposledy sešli Soběslavští zastupitelé. V tomto volebním období již naposledy. Rozlučková poklidná atmosféra se nesla celým jednáním od začátku až na jeho nakonec. Na druhou stranu se do diskuze (především o vyhlášce o třídění odpadů) zapojilo velké množství zastupitelů.

00:00:00 – Představení programu a hlasování o něm

00:02:00 – Volba členů návrhové komise a ověřovatelů zápisu

00:04:20 – Složení slibu nového zastupitele Josefa Stacha (ČSSD)

00:05:20 – Změna č. 3 rozpočtu města v roce 2018 (diskutují (Koloušková, Krejčová, Chabr)

00:10:00 – Poděkování dlouholeté vedoucí finančního odboru městského úřadu M. Kolouškové.

00:10:40 – OZV o třídění odpadů (diskutují Bryll, Matějů, Kákona, Chabr, Hánová, Pánek, Pavel Lintner, Pehe, Kozlíček)

00:32:15 – OZV o poplatku za odpad

00:36:20 – Majetkové převody – prodej pozemků v areálu sádek (předkládá Hanzalová)

00:39:25 – Majetkové převody – prodej pozemků kolem železničního koridoru (předkládá Hanzalová)

00:42:00 – Majetkové převody – koupě pozemků pod plánovaným chodníkem v ulici k Sedlečku (předkládá Hanzalová)

00:45:00 – Různé – poděkování starosty zastupitelům za uplynulé volební období

00:47:40 – Různé – dotaz M. Hánové kolik dluží občané městu na poplatcích za odpady – asi 150-250 tisíc

00:48:30 – Různé – dotaz M. Kákony na rekonstrukci zimního stadionu, kdy rada města zvýšila rozpočet o 4 miliony korun a to bez souhlasu zastupitelů. Odpovědí bylo, že proplácení projektu bude spadat až do příštího roku, proto o tom nebyli zastupitelé informování. Navýšená cena odpovídá vysoutěžené ceně, která byla výrazně vyšší než cena podle projektové dokumentace.

00:56:50 – Různé – Mudr. Chabr informoval o návštěvě záchranné služby, kde mají defibrilátory. Pobídl město, že by také mohlo nějaké pořídit například na sportoviště. Pánek dodal, že v sokolovně jeden je.

00:58:40 – Různé – poděkování Molíkové za organizaci Soběslavských dožínkových slavností.

01:00:00 – Různé – dotaz přítomné z publika na nově zveřejněný dokument o cyklodopravě. Pokud by chtěla více informací má si přijít za starostou osobně.

01:01:15 – Různé  – dotaz přítomné z publika na pítka s pitnou vodou. Nově bude na náměstí. V parku u kina je rozbité, opravovat ho nebudeme, protože by ho někdo znovu rozbil.