Soběslav opět boduje

Nadávno jsme vás informovali o úspěších Soběslavi v podpoře podnikání. Od minula se změnilo pouze to, že zastupitelé odhlasovali prodej pozemků kolem dálnice realitce, která ovšem skupuje pozemky pro developera Panattoni, který buduje po Evropě velkosklady. Mezi jejich nejvýznamnější zákazníky patří například Amazon, internetový obchod zaměstnávající především manipulanty. Tedy firma, která má poskytnout nová pracovní místa lidem, kteří kdysi pracovali ve strojírenství nebo výrobě nábytku? Firma, ve které v loňském roce v Německu stávkovali zaměstnanci za zvýšení mezd (http://byznys.ihned.cz/c1-63770590-zamestnanci-sesti-nemeckych-center-amazonu-stavkuji-za-vyssi-mzdy).

Dalším nepřehlédnutelným úspěchem našeho města je umístění v soutěži Jihočeši třídí odpady. Soběslav se umístila na posledním místě v kategorii měst nad 7000 obyvatel. Podrobné výsledky naleznete zde.

Statistiky také ukazují, že v Jihočeském kraji je už téměř 19 a půl tisíce barevných kontejnerů a že o jedno sběrné místo se dělí 107 lidí. V Soběslavi je sběrných míst 12, to znamená, že o jedno sběrné místo se dělí 587 lidí.

Jsou skutečně Soběslaváci nejhorší ve třídění? Možná jim jen město nevytvořilo dobré podmínky. Máme malý počet sběrných míst, kontejnery jsou zastaralé s malými otvory a jsou opakovaně přeplněny odpadky. Radní je přeci musí vidět. Nebo že by představitelé našeho města netřídili?