Hláska: Nový jednací řád zastupitelstva města podporuje transparentnost

Na posledním jednání Zastupitelstva města Soběslavi byl schválen nový jednací řád ZM. Nejpodstatnější změnou oproti předchozímu je zveřejňování zápisů z jednání zastupitelstva na webových stránkách města. Na rozdíl od seznamu usnesení jsou zápisy z jednání podrobnější a obsahují nejen schválené návrhy, ale i návrhy, které přijaty nebyly, dále dotazy a připomínky přednesené zastupiteli a občany nebo jmenovité výsledky hlasování o jednotlivých bodech. Zápisy (zatím bez příloh) jsou dostupné na webových stránkách města v rubrice Městský úřad – DokumentyUsnesení zastupitelstva města.

Ke stejnému kroku, tedy zveřejňování zápisů z jednání, se rozhodla i městská rada, jejíž zápisy jsou také dostupné na internetových stránkách města. Věříme, že tento krok pomůže k lepší informovanosti obyvatel našeho města a že nebude poslední.

Přímé odkazy pro Usnesení zastupitelstva a Usnesení rady.